Duurzaam verwarmen, complete systemen

Bijna tweederde van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming en warm water. Op een energiezuinige manier je huis en water verwarmen loont, voor jezelf en het milieu. Duurzaam verwarmen is goed voor milieu.

Zuinig verwarmen begint met een goed geïsoleerde woning. Er is vaak nog heel wat te verbeteren aan de isolatie. Natuurlijk is ook een zuinige installatie voor verwarming en warm water van belang. Onzuinige ketels zijn nauwelijks meer te koop. Hoog rendement gasketels (hr-ketels) zijn gangbaar.

Minder vanzelfsprekend is het gebruik van duurzame energie voor verwarming en warm water in plaats van gas, zoals hout, pellets (biomassa) en zonneboilers, elektrische warmtepompen. Maar deze zijn bezig met een opmars, vooral in energiezuinige woningen. Wat de overheid betreft heeft verwarmen zonder gas uiteindelijk de toekomst.

Wij leveren in samenwerking met onze partners concepten waarmee u  uw woning en sanitair water kunt verwarmen. Deze bestaan uit verschillende componenten die samen een praktische oplossing vormen:

Walltherm-CV-haard blueburn houtkachel pelletkachel luchtwarmtepomp zonneboiler
Houtvergasser   Pelletketel Houtkachel Pelletkachel Luchtwarmtepomp Zonneboiler

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het leveren en plaatsen van verschillende combinaties.  De mogelijkheden zijn oneindig. Enkele voorbeelden van mogelijke oplossingen zijn:

Houtvergasser + warmte buffer + zonneboiler

Pelletketel + warmte buffer + zonneboiler

Pelletkachel aangesloten op de CV + luchtwarmtepomp + warmte buffer + zonneboiler

Houtkachel aangesloten op de CV + luchtwarmtepomp + warmte buffer + zonneboiler

 

Graag informeren we u over de mogelijkheden. Vraag naar alle details in onze showroom.